Monografic Sant Jordi als Ous

banksyNO és un bon any per recomanar llibres, per mi. Gairebé no en llegeixo cap, en fullejo molts, consulto planes o temes concrets, apunto, resumeixo alguna idea, tanco i passo a un altre. Llegeixo articles, tots parlen del mateix, i no serien una bona recomanació per Sant Jordi, … cap.

Però ja que sóc aquí i avui en tinc ganes recomanaré un llibre dels que hi han avui al meu escriptori. Un llibre per tothom i per qualsevol moment, per entendre algunes coses que passen avui amb la imatge i els productes, lectura obligada per als meus alumnes d’edu. visual per recomanació del nostre company Enric:

El arte. Conversaciones imaginarias con mi madre.
de Juanjo Sáez

I si el llegeixes i en tens més ganes, (d’imatge vull dir) pots llegir qualsevol cosa de John Berger pel plaer d’entendre la nostra pròpia cultura visual, per educar la vista. Llegeix Mirar, per exemple, quan siguis al llit abans d’anar a dormir, al metro, a l’autobús, o a l’hora de fer el cafè, o llegeix Modos de ver o llegeix alguna cosa més actual (2002) com La forma de un bolsillo.

El bolsillo en cuestión es una pequeña bolsa de resistencia. mirarUn bolsillo se forma cuando dos o más personas están de acuerdo. La resistencia es contra la inhumanidad del nuevo orden económico mundial. La gente que se junta somos el lector, yo y aquellos sobre quienes hablan estos ensayos. E inesperadamente, nuestro diálogo nos fortalece a todos en la convicción de que lo que está ocurriéndole al mundo hoy día está mal, y de que lo que a menudo se dice sobre él es mentira. Nunca he escrito un libro con una mayor sensación de urgencia.” John Berger

I si no vols llegir, no llegeixis encara que sigui Sant jordi. Si vols mirar, mirar i mirar … intentar trobar algún llibre de les obres de Banksy, o perd uns minuts a la seva web i MIRA.

Un comentario en “Monografic Sant Jordi als Ous”

  1. Molt bo també “El tamaño de una Bolsa” de Berger, on més enllà  de l’art, posa ènfasi en l’acte de mirar i en les relacions afectives que cadascú pot establir amb la realitat.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *