Tornar a l’escola . . . a Síria és molt diferent.

Diuen les agències oficials que la tornada a l’escola de 350.000 estudiants és un èxit a Síria si tenim present la llarga guerra i els desplaçats fora de les fronteres, sense fer referència als milers de nens morts en el decurs del conflicte. Per començar l’oposició siriana va enviar vacunes contra el xarrampió contaminades a les escoles de les zones “alliberades” per Al Assad. Em pregunto si deu ser tant correcte i solidari apoiar a una oposició siriana que, quan pot i la deixen, pot ser tan cruel i assasina com la del tirà que diuen combatre.

De tornada a l’escola de les despeses superen 20.000 lliures sirianes (110 dòlars) i representen un veritable problema per als pobres. Aquestes despeses inclouen tot el que l’estudiant necessita de subministraments de papereria, els uniformes escolars i roba nova. Això, malgrat els esforços del Ministeri d’Educació per ajudar els pares com el nombre d’alumnes en els tres primers dies de classe a Síria va arribar a 350.000 segons les xifres del Ministeri. S’espera que el nombre arribi a 500 mil la setmana que ve. Un futur incert per als nens i como no per uns pares deprimits per la guerra i l’obscuritat del futur.

687084-01-08Entrar en una escola és com entrar en una base militar; aquesta és una vella queixa sobre les escoles administrades pel govern a Síria que es va escoltar abans de la guerra. Els seus edificis foscos i finestres amb barres de metall se senten més com una presó.Els patis de ciment no tenen fins i tot de les peces més bàsiques d’equipament. Les aules depriments no poden acomodar el nombre d’alumnes de nou ingrés i l’oxigen a l’interior d’aquestes habitacions  manca tenint en compte el nombre de nens. Per no parlar de les queixes dels professors sobre la seva incapacitat per mantenir l’ordre a l’aula i per donar als seus estudiants l’atenció que mereixen.

Fadila, un professor en una escola secundària a Latakia, va dir que l’educació ha patit molt com aules que suposa per encaixar 40 estudiants – que ja és un nombre alt – tenir més de 50 estudiants a la llum del desplaçament i l’afluència de persones que vénen d’altres províncies a la ciutat. Les escoles també es queixen de la manca d’interès en el progrés acadèmic dels seus fills dels pares a la llum de l’augment en el nombre de nens orfes, el descens en el nivell de vida i el fet que molts nouvinguts a la ciutat van perdre les seves cases a les zones on vénen.

El primer dia d’escola va ser molt dur per Ziad.La seva mare va dir que ella se’n va anar amb ell a l’escola “per estar amb el meu fill en el dia més memorable de la seva infància.” Ziad aferrar al seu vestit i va començar a plorar i demanar al seu pare.Era impossible, però, per complir amb el seu desig en aquest dia especial. El cos del seu pare encara no havia arribat des de l’aeroport militar Tabaqa en Raqqa que va caure sota el control de l’Estat Islàmic fa més d’un mes. Sanaa, un conseller d’educació, va dir que els fills dels màrtirs semblen visiblement retirats, però els mestres no poden fer front a aquest problema.

Basat en un treball de marah_mashi per AL-Akbar

Foto : AFP-Zayn al-Rifai / AMC)

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *