Eleccions a Barcelona: burgesets nerviosos

Per adequar el concepte quan parlem de burgesets no parlem d’emprenedors, que alguns hi ha, estem parlant d’aquesta amplíssima franja de profesionals de garrofa assegurada, accions a risc diversificat, dues cases mínim i vida intensa. Aquesta es la claca que suca el melindro a la tassa de Barcelona, es mostren tots enamorats de la ciutat i meravellats de la seva modernesa, en l’entretant les seves empreses treballen per a omplir la ciutat cada vegada més de borratxos amb la polsera de “all included”. De tant en tant es despengen d’acord amb el discurs del rei Gaspart del hotels i dels empresaris de que turisme sí , però de qualitat, això queda molt bé. Però aquesta colla són els mateixos que publiquen, entusiasmats, estadístiques en el butlletí de CiU (La Vanguardia) assegurant els milers de creueristes més que arriben un día o parlen de la despesa per càpita dels congrés de mòbils sense recordar-se de l’augment de putes a la ciutat.

BcnCocktailTour2012Barcelona com a fenòmen és ja una rèplica desurbanitzada i desorganitzada d’altres ciutats. Continuament es prenen mesures de gran inversió pensades pel turisme. Les obres de l’Avinguda del Paral.lel no són els que ens volen vendre, no és “augment d’espai per als veïns”, és una forma d’ordenar les cruïlles on hi ha hotels i restaurants per a que els seus serveis estiguin millor atesos i la imatge d’aquests sembli menys envoltada de cotxes. De pas els germans Adrià obtenen espai per als seus locals. Diuen que la segona fase será potenciar la creació de botigues de luxe mitjà baix amb la intenció de que el Paral.lel, fidel a la tradició, sigui el “Passeig de Gràcia” dels creueristes de baratillo, sí, tal i com sona…al Passeig de Gracia el nivellarro de botigues és tan alt que molesten els curiosos que miren, no compren res i li treuen glam al paisatge d’aparadors de luxe. Al rus, americà, japonès o sudamericà de pasta cal deixar-lo en pau.

33de9a63c45e146b08807d12b792a96cPer això les enquestes que auguren dificultats per Trias han començat a provocar una campanya nerviosa en la que abans de que acabi la CUP i Podem serán titllats de “terroristes”, de fet avui el convergent Trías ja els califica de fer campanya “d’odi i violència”. No deixa de ser interessant i revelador el fet de que la dreta ha començat la campanya inquieta, el negoci BCN és massa gran, aviat els burgesets sortiran en defensa de la seva botiga, son els nous botiguers. Poden perdre i me n’alegraria molt, vostès també, sinó no llegirien això.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *