Torredembarra: Corrupció i destrucció de l’entorn natural.

Avui podríem posar Toredembarra al pobladíssim mapa de la corrupció municipal catalana i espanyola i res no ens sorprendria. La corrupció escampada en aquestos dies i que en el poble era sobradament coneguda, i silenciada per tothom, no té res de diferent de la resta. En el cas de Torredembarra és força extrema ja que a més de favors, comissions i atorgament de llicències com si és tractés de una partida de Monopoly hi juga un element no inclós en la resta de la corrupció a la Costa Daurada: la destrucció del seu patrimoni natural costaner.

torreaSí, tal i com vostès ho llegixen, fa més de quinze anys la “modernització” de Torredembarra passava per la voladura i recobriment de la zona de roques del final de la platja. Si vostès anessin en la màquina del temps a peu des de Vilanova i la Geltrú fins a Tarragona descobririen que cap al sud i just al final dels 4,3 Km de la platja torredembarrenca hi havia un seguit de penya-segats de baixa alçada, amb magnífiques erosions, que connectaven amb la meravellosa cala del Canyadell enmig d’unes formoses pinedes ja traspassades per la mà del progrés i els acostaven al terme, també foragitat per l’urbanisme, d’Altafulla.

Aquest camí ,que es traçava a peu en vint minuts, oferia magnífiques vistes sobre l’onatge així com una petita erosió anomenada la Cova Foradada. Un recó natural magnífic on solíem baixar la canalla a fer-hi uns crits impressionants i banyar-nos sentint l’onatge però protegits. Continuant cap al sud trobaríem  la molície granítica del Cap Gros. Un magnífic penya-segat també conegut per a ser lloc de suicidis al peu del qual s’hia fet un parking a dos metres del mar, tot molt pensat com poden veure. L´únic que estava pensat eren les comissions i les contractacions, els favors i les mafietes.

torre1
Bé, doncs aquest espai descrit en el paràgraf existeix pel que fa a la toponímia però ha estat arrabassat per les successives voladures de la roca per a crear espai idoni per a la construcció del fracassat Port de Torredembarra i un conjunt de botigues i serveis no menys ruinosos. I aquest és el balanç: No només s’ha perjudicat l’atenció als serveis i infraestructures mínimes de la població sinó que la voladura de la costa i la desaparició de la Roca Foradada ha cremat el seu front marítim natural. Però tot era pel progrés que ja veuen on ens ha portat vint anys després.

Un comentario en «Torredembarra: Corrupció i destrucció de l’entorn natural.»

  • el 25 febrero 2017 a las 5:19 pm
    Enlace permanente

    Absolutament d’acord,jo vaig estiuejar de petita a Torredembarra amb la meva família vam passar els estius mes meravellosos que un infant podia desitjar.Amb els meus pares anàvem a buscar musclos a un roquer verge i ple de vida on apreníem a respectar i estimar la natura.
    Ara quan hi vaig i veig la pobre Roca foradada en mig d’un port penós només tinc ganes de plorar al veure el gran desastre que s’ha fet en nom del totxo.

    Respuesta

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.