L’escudella de la FAES i el que s’hi cou. (1)

Al bell mig del barri de Salamanca s’aixeca una imponent edificació anomenada “La Torre de Cristal”. Allà dalt, al sisè pis, te la seva seu el laboratori de idees creat per José María Aznar i subvencionat generosament pels successius governs. Tot i vendre la imatge de que FAES és un laboratori de receptes d’alta cuina conservadora en realitat és, també, un observatori que vigila al govern, aquesta era la idea central per a la que es va crear.

Els neoconservadors madrilenys van quedar arreconats després del congrés del PP a València i des de llavors van proposar-se oferir una alternativa al que ells anomenen “la languidez de la resignación”, frase amb la qual resumeixen la seva pressió sobre el PP de Rajoy. Segons els seus cervells ha arribat l’hora de marcar la política del PP en dues fronteres, a saber: una seria l’esquerra socialdemòcrata del PSOE i l’altra la franja “moderada” del PP. Creuen que progressivament el sector catòlic conservador i més dur anirà prenent les regnes del partit a partir de la “disolució” d’autoritat que li troben al projecte de Rajoy.

30La FAES no només rep fons públics d’un ministeri, entre la seva recaptació de subvencions, que ja són el 60% de les que es concedeixen a tot l’estat, figuren el ministeri de Cultura i Esport i Assumptes Exteriors i Cooperació. Esporàdicament reben subvencions de la Comunitat de Madrid, en concret en 2013 han percebut 529.849 euros, just el doble del que rep la també misteriosa Fundación Ideas del PSOE. (Segueix…)

Recordaran vostès el moment en que Obama, al 2009, va quedar meravellat de la política d’energies renovables i mesures mediambientals del govern Zapatero? L’entusiasme que va despertar la visita del ministre espanyol, Miguel Sebastián, es va fondre. Com?, doncs senzillament un senyor proper al PP i membre de les FAES i president de l’ultralliberal Instituto Juan de Mariana, Gabriel Calzado, que és un ferm defensor del Tea Party, va escriure a correcuita 51 pàgines destrossant les energies renovables. Per a impressionar més als congressites l’estudi duia el segell d’una “prestigiosa” universitat espanyola: URJC (Universidad Rey Juan Carlos de Madrid).

Moment estel.lar de l’estudi: “Cada empleo creado por las energías renovables destruye 2,2 puestos de trabajo en otros sectores” o “Peor aún, la aplicación  de estas políticas augura el estallido de la burbuja española…”. Aquest informe es va trametre a la Heritage Fundation, interlocutor de les FAES als EEUU, i es va difondre a 300 mitjans de comunicació tots ells del magnat Rupert Murdoch que té a Aznar com a “asessor” i que percep per aquesta il.luminació uns 250.000 euros a l’any. El projecte Obama-Zapatero va saltar pels aires.

Les cites consignades en aquest article estàn extretes d’un estudi de Guillaume Beaulande per a Le Monde Diplomatique (“El ala derecha de la derecha española”)

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.