9N: Consulta, mentides i dependències.

Mentre ja es dóna per fet que Mas va “pactar” amb Rajoy que no hi haurà consulta i com a prova ja comencem a trobar declaracions de Joana Ortega, Joan Rigol o Omnium Cultural dient que “No es pot fer abdicar a Rajoy de la Constitució” o que “Si no és legal no es farà la consulta” o la pròpia ANC diu que no es pot “forçar la llei” tot un seguit d’organitzacions i xarxes socials mantenen la convocatòria de la famosa V per l’onze de setembre.

No és un contrasentit, és un pols entre poble i polítics, sí, sortirem al carrer a fer protesta, però algú em podria dir per a què?. Per a fer palés que es vol una consulta però sembla que ningú es vulgui adonar que això ja està mort. Aquesta mena de psicologia americana que estan fent servir les organitzacions de dir “molt bé, ànim!” encara que la pilota passi a dos metres de la cistella és igual d’esgotadora, absurda i negativa que el tancament dels polítics.

referendum-Cataluna-revoluciona-digitales-Espana_TINIMA20131212_1153_5Ja sabem on vivim, CiU és un partit de botiguers, exburgesets o menestralets colpits per la crisi o si volen de fanàtics quatribarrats de saló. Va molt bé carregar-li tot a Madrid quan la corrupció a Catalunya, atenent al seu territori i població, es igual o superior a la de la resta d’Espanya. Per aquest motiu mai, mai, ens han dit com sería aquest estat independent, sota quins principis, quina fiscalitat, quins drets, com es tractaria a les minories, com es respectarien la laicitat i el culte religiós o com es tractarien les desigualtats. Ni hi han pensat, no els interessava.

Però algú proposa quelcom més?. No, ningú, ni la CUP. ERC i la resta de partits estàn a veure-les venir i no faràn mai cap pas que posi en questió el seu negoci, la sortida de Mas convocant eleccions “plebiscitàries” donarà poder a ERC. Només fan una proposta que diu que el 9N, un cop més, els ciutadans anem a fer el paperàs amb la papereta a la mà a la porta del presuntes col.legis electorals per a que el món vegi que vivim “en un país que no és democràtic”, però el món això ja ho sabia, nosaltres també. Llavors a què juguen els CUP, els Podem, l’ANC, ICV o els Guanyem Barcelona? (ull a la megalomanía de la Colau aspirant a casta) i petites organitzacions. També volen jugar amb nosaltres i per nosaltres entenc la gran massa de catalans que sí volem votar i exercir el nostre dret. Quines propostes tenen?.

Per alleugerar la bufeta mental dels presuntes independentistes ja corre el rumor de que es convocarà una gran concentració a la Plaça del Palau davant la seu del Govern Civil assetjant (no hi ha ningú) la seu dels antics governadors civils amb caires de 15M. O sigui: tendes de campanya, espelmes, barricadetes de disseny i asemblees amb guitarres.  S’espera una mena de convocatòria tipus plaça ucraïnesa però a la catalana, o sigui: al segon pot de gas tothom a casa. Sí a més a més hi ha algun ferit o mort (Els déus no ho permetin) més victimisme per atiar “l’ocupació” donat que en ser un edifici estatal la repressió correria a càrrec de la Polícia Nacional que protegeix els immobles del govern de Madrid.

De veritat que aixó és tot el que se’ns pot ocórrer? Doncs sí, perquè aquestes mateixes organitzacions també veuen en la consulta “una oportunitat de negoci polític” per a fer que després de la desfeta que s’espera el suport a la Independència no torni a on ha estat sempre, en no més enllà del 12% de tota la vida. El partit està venut abans de començar i la premsa i tertulians catalans fan la mateixa ferum que els de Madrid. Encara ningú ha fet una reflexió sobre que ens ha estat venent l’Ara, l’Avui, La Vanguardia o els RAC1, per exemple.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.