La vida misma

Fort temporal a l’Orient Mitjà: Encara més desgràcia sobre desgràcia:

Tres refugiats sirians, entre ells un nen de cinc anys d’edat, segons els informes, han mort de fred al Líban com una gran tempesta va llançar neu i pluja al país,. Tres refugiats, 5 anys d’edat, Majd al-Kheir Badawi, de 33 anys d’edat, Ammar Ahmed Kammal, i Mohammed Ibrahim Abou Daher, es van trobar atrapats a la neu i congelat a la matinada de dimecres a Ain al-Joz a les muntanyes per Xebaa . Una font de seguretat va dir que les víctimes estaven creuant la frontera muntanyosa entre Síria i el Líban en les primeres hores del matí de dimecres, va confirmar que venien de Beit Jinn, un suburbi de Damasc assetjat.

835599Refugiats sirians porten gasolina sota caiguda de neu al campament de l’ONU, de gestió dels refugiats de Fayda prop de la ciutat de la Vall de Bekaa, a l’est de Zahle Líban el 7 de gener de 2015. AFP / STR

La Creu Roja Libanesa només va informar de dues de les morts a l’AFP dient: «hem transportat els cossos de dos sirians, un home i un nen de cinc anys d’edat, que van ser trobats morts a Ain al-Joz a les muntanyes de Shebaa» al sud del Líban. No hi va haver detalls immediats sobre si l’home i el nen estaven relacionats. Shebaa, descansant a la frontera entre Síria i el Líban té uns 7.000 refugiats, molts dels quals es diu que estan deixant la zona a causa del fred.Les fonts també van dir a Al-Akhbar que una setmana d’edat, va ser trobat mort en un camp de refugiats ERSAL.

Una forta tempesta va colpejar el Mitjà Orient, portant misèria a més de 1,5 milions de refugiats sirians que viuen en campaments improvisats en tot el Líban. Molts van quedar atrapats a les seves botigues per la forta pluja i la neu, que lluita per mantenir-se calent en temperatures que ronden els zero graus. Agència de refugiats de l’ONU ACNUR distribueix efectiu i cupons de combustible a més de 80.000 famílies de refugiats abans de la tempesta, que va obligar al tancament de tots els ports libanesos i breument tancar l’aeroport internacional de Beirut. No obstant això, ha advertit que «greus deficiències» es van mantenir en les provisions per als refugiats sirians durant la tempesta. En Majdalun, prop de la ciutat oriental de Baalbek, al voltant de 40 tendes de campanya van ser separats dels altres per una gruixuda capa de neu, va dir un fotògraf de l’AFP.»Hi ha una manca d’aliments i materials de calefacció», va dir un home que havia sortit de la seva tenda de campanya.»Demanem a les organitzacions benèfiques d’intervenir. Tenim por que les tendes de campanya s’ensorrarin sota el pes de la neu.»

834926

También puede gustarte...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.